Sunce, potom

Lilijana Her (autor)

Sunce, potom

528 din

Stara cena: 660 din

U korpu

Srpski roman poznate argentinske književnice
U jednom jadranskom, primorskom mestu, lokalni inženjer posmatra kroz durbin, “mrlju na pesku” – nepomičnu devojku opruženu na plaži. To je strankinja, Argentinka Nikol koju on doževljava kao savršen prizor.... Dalje se priča ubrzano odmotava, kroz razmene ljubavi i prošlosti, tokom putovanja, najpre Drinom, pored ratnog Višegrada, kroz preko Valjeva do Beograda, a zatim i do onih najdubljih međusobnih istina.
Neobičan poetski roman Sunce, potom, poznate argentinske spisateljice, Lilijane Her, uveljivo vodi čitaoca kroz prošlost i sadašnjost egzistencijalne samoće.“Umesto da oponaša ili da falsifikuje stvarnost, Lilijana Her je radije onirički stvara kroz mozaičke verzije – ni istinite ni lažne - kao što stvara jedno konkretno ali istvovremeno mitološko putovanje na koje kreću mlada Argentinka Nikol i njen srpski saputnik/sagovornik/ljubavnik Jota, koji nije ni detektiv, ni slikar, ni pisac, već inženjer, graditelj mostova. Mostovi se grade, prelaze i ruše u romanu “Sunce, potom” da bi se, uz pomoć kortasarovskog čitaoca-saučesnika, istovremeno pošlo u potragu za identitetom i krenulo u susret razlozima njegove auto-destrukcije. Da bi se snagom zaborava povratilo sećanje.”
Branko Anđić

«...Upravo sve ono čega je moguće setiti se u knjizi Sunce, potom je neizvesno i na taj način se preklapaju neizvesnosti likova – koji imaju sa sećanjem i zaboravom jednu dvosmislenu vezu – sa nedoumicama čitaoca ...A Srbija se pretvara u pokretnu pozadinu na kojoj se razvijaju ljubavni događaji ili možda iz nje sprovode istraživanje ambisa... »
Horhe Monteleone

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Agora; 2010; Tvrd povez; latinica; 22 cm; 101 str.; 978-86-6053-065-5;