knjizara.com
Sudbine plešu tango

Mladen Stevanović (autor)

Sudbine plešu tango
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

Paralelno prateći izazove sa kojima se suočavaju dva para u savremenom Beogradu i dramatično ukrštajući njihove puteve, Sudbine plešu tango realistično i sa ironijskim otklonom oslikavaju njihove egzistencijalne muke, krizu identiteta i pokušaje da odgovore na pitanja bez čijeg se razrešenja ne mogu izbaviti: da li je brak ropstvo ili utočište, da li razvod oslobađa, jesu li deca izgovor za lažne žrtve, može li se živeti s nedelima iz prošlosti?
Brak Marije i Bogdana se raspada zato što Bogdan odbija da prihvati promene koje je doneo porodični život, doživljavajući suprugu kao neadekvatnu verziju devojke od pre deset godina. Ogorčen luta između sv

og doma i posla, koji, iako traći njegovo vreme, znanje i talenat, ipak postaje vrsta utočišta u begu od porodične svakodnevice.
Veza između Jelene i Miroslava, odocnele ali mladolike studentkinje i vlasnika problematične marketinške agencije, snažna je onoliko koliko i Jelenina sposobnost samozavaravanja koju Miroslavljeva prošlost i želja za brzom zaradom neprekidno iskušavaju.
I jedna i druga veza opstajaće u varljivoj ravnoteži između licemerja i dužnosti i kukavičluka i rutine sve dok slučaj ne uredi da Bogdan postane heroj dana i TV lice, a Jeleni bukvalno na glavu strovali sav teret potiskivane prošlosti... Baš u vreme priprema za proslavu godišnjice mature koja će nakon dvadeset godina ukrstiti njihove puteve – na način koji će dugo posle čitanja uzbuđivati čitaoce tumačenjima prirode sreće ili nesreće koje je taj susret doneo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 197 str.; 978-86-521-2517-3;