knjizara.com
Štedljivo s komplimentima

Aleksandar Mekol Smit (autor)

Štedljivo s komplimentima
rasprodato

Za ljubaznu, radoznalu i filozofski raspoloženu Izabel Dalhusi, urednicu Revije za primenjenu etiku, prolaženje kroz život čiste savesti podrazumeva obazrivo razmišljanje. A s rođenjem malog Čarlija, da i ne pominjemo njenu strastvenu vezu s dečakovim ocem Džejmijem, četrnaest godina mlađim od nje, Izabel zalazi u dublje i nemirnije vode.
Kasno majčinstvo, međutim, nije i jedini izazov s kojim se Izabel suočava. Čak i dok pregovara o primirju sa svojom bratanicom Ket, koja ni najmanje ne odobrava njene odluke, i bori se za vlast nad sopstvenim sinom sa svojom upornom domaćicom Grejs, Izabel se nađe uvučena u priču o tajanstvenoj smrti slikara na ostrvu Džura. Najozbiljnije od sv

ega je to što se, dok se ona rve s ovim problemima, Izabelina profesionalna egzistencija i njena voljena Revija nađu pod napadom makijavelistički nastrojenog i sumnjivo zgodnog profesora Douva.

Bilo da raspravlja o etici u Edinburgu ili prati život detektivki u Africi, Aleksandar Mekol Smit je vrhunski pripovedač, koji ovde pokazuje da je podjednako duhovit i mudar kao i njegove neodoljivo odlučne heroine.

„Divno... Mekol Smit je pisac koji veliča dobrotu, koje u današnjem svetu nema dovoljno.“
Sunday Telegraph

„Izabel je dopadljiv lik, koji uvek nastoji da uradi pravu stvar... Ovo je neuobičajen roman, u kojem moć emocija da zamagle ljudski intelekt izbija na prvo mesto, ali prožet nežnom ljudskošću koja će oduševiti obožavaoce Mekol Smita.“
Sunday Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 229 str.; 978-86-7963-343-9;