knjizara.com
Srećan čovek

Srećan čovek
900 din
Stara cena: 1000 din
U korpu

Romansirana biografija koja prati život Alfreda Melameda, od detinjstva u Bitolju, preko studentskog života u predratnom Beogradu, patnji u nemačkim logorima za oficire, progona od strane partije u posleratnoj Jugoslaviji, neuspelog naseljavanja u Izrael i konačnog nalaženja doma i ličnog ostvarenja u Beču.Knjiga daje živopisnu panoramu 20. veka, ispričanu sa mnogo evokativnih detalja o likovima i mestima, pri čemu se ne primećuju granice između stvarnog i fiktivnog. Autentične fotografije uklopljene u tekst doprinose utisku realnost. Teške teme,

kao što su ratna stradanja, siromaštvo, verske nedoumice, propadanje braka i razočarenje dece, ispričane su sa mnogo emocija ali i humora.
Unutrašnji život glavnog lika i njegova borba da vodi uspešan, moralan i srećan život ogoljeni su do najdubljih refleksija. Alfred Melamed uspeva da snagom svoga intelekta strgne lance koji ga sputavaju i iznova procveta, da bi na kraju svog dugog puta spoznao da je imao sadržajan i dostojanstven život, kao srećan čovek. Kao takav može da bude uzor svima koji pokušavaju da žive srećne i ispunjene živote.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 302 str.; 978-86-531-03-46-0;