knjizara.com
Smrt u Beču

Danijel Silva (autor)

Smrt u Beču
rasprodato

Grehovi prošlosti odzvanjaju i danas u izuzetnom romanu novog majstora špijunskog romana.

„Ispovednik je jedna od onih retkih knjiga pored koje zaboravljate i da jedete i da spavate“, piše Washintonian. „Danijel Silva sada nesporno stoji rame uz rame sa Grejamom Grinom i Džonom le Kareom“, dodaje Chicago Tribune. „Spisateljska veština Danijela Silve kao da raste iz romana u roman.“ Tako je i s ovom knjigom.

Neću ispričati sve što sam videla. Ne mogu. Barem toliko dugujem mrtvima.
- Svedočenje Irene Alon, 19. mart 1957.

Restaurator

umetničkih slika i povremeni špijun Gabrijel Alon odlazi u Beč da otkrije istinu o eksploziji bombe u kojoj mu strada stari prijatelj, ali tamo nailazi na nešto što će njegov svet okrenuti naglavačke. To je lice – lice koje mu je poznato, koje ga proganja, koje mu ledi krv u žilama, i koje će ga naterati da žurno traga dalje ne bi li došao do imena, istorije, veze.
Svaka činjenica koju otkriva, međutim, samo otvara nova pitanja, a svaki sloj koji skine otkriva naredne slojeve. Slika se najzad nazire, ali je mnogo strašnija nego što je i mogao zamisliti – to je portret zla koje se proteže na šezdeset godina i hiljade života, i zadire u njegove lične košmare. Ubrzo potera za jednim čudovištem postaje traganje za mnogima. A čudovišta ne miruju...
Prepun inteligentno osmišljenih likova, izuzetno ispripovedan, zamršene radnje koja obiluje iznenadnim obrtima i žestinom, ovaj neobično uman triler delo je jednog od zaista najboljih pisaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 329 str.; 978-86-7436-958-6;