knjizara.com
Sabiranje

Toni Džordan (autor)

Sabiranje
rasprodato

Većina nas ima svoje male rituale. Verovatno svakog jutra ponavljate iste radnje. Možda ste izbrojali stepenice do svog sprata ili svaki put perete sudove po određenom redosledu. Možda se tri puta vraćate da proverite da li ste zaključali vrata ili se izbrojite tri koraka unazad kada vam crna mačka pređe put.Neki se odlučuju da ne gaze linije na trotoaru a drugi stalno zapisuju planove.
Ako ste jedan od njih dajemo vam spisak razloga zbog kojih treba da pročitate ovu priču:
1. Sabiranje je I knjiga Toni Džordan. Do sada je

objavljena u 13 zemalja i dobila 3 nagrade (Najbolji debitantski roman 2008, Nagrada časopisa „Vomen vikli“, Najbolja tematska fikcija 2008– Udruženje novinara Engleske).

2. Ima 193 strane, 19 poglavlja i 344 744 karaktera.

3. Veliki idol glavne junakinje je Nikola Tesla a ova šarmantna priča obiluje detaljima iz života velikog naučnika.

4. Kada je pročitate možda se zapitate po čemu je to tako veličanstveno biti sasvim normalan?
Možda shvatite i da su promene neophodne samo do tačke u kojoj ste i dalje dosledni sebi.

5. Ovo je roman u slavu ljubavi – jedinog leka za sve naše ludosti, bol i tugu.

Sabiranje je duhovit i dirljiv roman o ženi koja u svom strogo uređenom životu traži mesta za najhaotičniju od svih preokupacija – ljubav.

Grejs Liza Vandenburg je zaljubljena u brojeve. Ona vam u svakom trenu može reći koliko slova ima u njenom imenu (19), dlačica u njenoj četkici (1768) i koliko je centimetara visok njen zet (167). Brojanje daje važnost svakom minutu. Tera je da ostane budna i ne propušta čudesnost svakodnevnih životnih sitnica. Grejs prezire gospodina i gospođu Prosečne, obične mrave u koloni.

Opsednutost brojevima kvari joj sve šanse da zadrži dobar posao, previše vremena potroši brojeći decu umesto da im predaje. Ne može ni da vozi, jer sve vreme gleda u brojčanike. Ali ako prestane da broji, hvata je panika, a život joj je organizovan prema strogoj rutini – uvek se budi u isto vreme, uvek protrlja zube četkicom podjednak broj puta, uvek se popne uz isti broj stepenika u isti kafe, gde uvek seda za isti sto i naručuje toplu čokoladu s kolačem od narandže. A onda je jednog dana Šejmus Džozef O’Rajli natera da promeni svoja pravila i skloni sliku svog idola, Nikole Tesle. Šejmus je rešio da spase Grejs i uvede je u normalan svet...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Australijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 193 str.; 978-86-7804-164-8;