knjizara.com
Razgibavanje mozga
20 koraka da prevaziđete anksioznost i živite svoj život

Mark Friman (autor)

Razgibavanje mozga
rasprodato

Briljantan priručnik autora koji nikome ne preporučuje da bude „normalan”.
Mark Friman je mladi Kanađanin koji se suočava s boljkama savremenog razvijenog društva: neurozom, fobijama, opsesivno-kompulsivnim radnjama.
Posle manje-više neuspešnih uobičajenih terapija, Mark odlučuje da pomogne sam sebi. Ova knjiga je plod njegovog pristupa savladavanju psiholoških problema – ali to nije običan pristup; polazeći od zamisli da pravila koja važe za zdravo telo, važe i za zdrav duh, Mark je razvio zanimljivu metodu „razgibavanja mozga” i pretočio je u duhovitu i zabavnu knjigu, u kojoj se nimalo ne libi da se dobrodušno podsmehne svojim strahovima i neurozama.

„...Taj završetak

sve vreme će da vas kopka, da vas kljucka u potiljak i nećete moći da se usredsredite ni na šta drugo. Zašto onda ne biste jednostavno naručili večeru, otvorili flašu vina i odgledali seriju? Stvarno ste se trudili da ne jedete svako veče gotovu hranu, da spremate nešto zdravo, ali šta sad – nešto morate da jedete! Tačno je i da ste pre nekoliko meseci odlučili da ćete piti samo u društvu, ali tada ste bili u ozbiljnoj vezi. Niste računali na to koliko je teško biti sam. Uostalom, ne treba vam ničija dozvola da biste radili ono što želite. Ovo će da bude samo jedno bezazleno prijatno veče, malo opuštanja posle naporne nedelje. Meditiranje i kuvanje mogu da sačekaju do sutra...”

To je matematika zavisnika. Vaš briljantni mozak, pobednik u mnogim raspravama, u stanju je da uoči i najsitniju pukotinu u vašim planovima i pretvori ih u jednačinu koja vas vraća pravo tamo gde ne želite da budete.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Strah , Emocije
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Evro Book; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 263 str.; 978-86-505-2885-3;