knjizara.com
Priručnik o primeni kontnog okvira za preduzeća, zadruge i preduzetnike
u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja

grupa autora (autor)

Priručnik o primeni kontnog okvira za preduzeća, zadruge i preduzetnike
rasprodato

U priručniku je obrađena detaljna sadržina klasa, grupa računa i osnovnih računa u skladu sa odredbama Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI), procenjivanje pozicija finansijskih izveštaja, načini knjiženja sredstava, plasmana, zaliha, potraživanja, obaveza, kapitala, rashoda, prihoda, obračuna troškova i učinaka, utvrđivanje rezultata poslovanja - dobitka i gubitka i dr.

Prethodni Priručnik o primeni kontnog okvira za preduzeća i zadruge štampan je u tri izdanja sa tiražom preko 20.000 primeraka. U ovom novom izdanja nastojali smo da zadržimo oblik i formu prethodnog izdanja, koja je bia izuzetno dobro prihvaćena od strane korisnika. Međutim, imajući u v

idu sve promene koje se uvode primenom MSFI, za razliku od prethodnog izdanja, u ovom priručniku na početku svake klase i grupe računa data su odgovarajuća objašnjenja karakteristična za poslovne promene koje se obuhvataju na računima tih klasa i grupa računa, kao i objašnjenja koja se odnose na merenje i procenjivanje bilansnih pozicija koje se obuhvataju na tim računima u skladu sa odredbama MSFI, što je znatno povećalo obim ovog izdanja.

Posebna vrednost priručnika je u prikazu velikog broja primera koji su karakteristični za poslovanje naših privrednih subjekata. Svi primeri koji su dati u priručniku, zasnovani su na važećim propisima, uz odgovarajuća obrazloženja i objašnjenja primene tih propisa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjigovodstvo , Kontni plan
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Privredni savetnik; 2004; ćirilica; 24 cm; 1114 str.; 86-7323-028-4;