knjizara.com
Priča o zemlji i moru

Kejti Simpson Smit (autor)

Priča o zemlji i moru
rasprodato

Pričom koja se odigrava u malom primorskom mestu u Severnoj Karolini, u godinama kada se Američka revolucija već bliži kraju, ovaj briljantni roman prati tri generacije jedne porodice, junake koji žude za iskupljenjem usred omamljujućeg vrtloga rata, otmica, ropstva i ljubavi.

Džon, gusar koji se zbog ljubavi vezao za kopno vraća se na more u nadi da će morska so izlečiti njegovu kćer Tabitu od smrtonosne žute groznice.

Godinama ranije, njegova žena Helen gazi sve konvencije i želje pobožnog oca Ejse, kako bi se udala za ozloglašenog gusara Džona načinivši time odluku koja će im svima promeniti živote.

Helenina druž

benica iz detinjstva, robinja Mol, i dalje živi u vlasništvu sve povučenijeg Ejse. Jedina uteha joj je sin Dejvi koga će štititi sa strašću koja raskida stege ropstva.

Životne priče Džona, Ejse i Mol prepliću se u veštom mozaiku strasti, ljubavi i očaja u ovom istančanom, evokativnom i nezaboravnom romanu, koji prikazuje prikazuje jedinstvenu ljubav između roditelja i deteta, ali i samotničke staze kojima putujemo u ime preporoda.

„Upečatljiv stil, životni i originalni likovi i pripovedački zamah s kojim Smitova kazuje svoju priču o očajničkoj porodičnoj ljubavi na jednoj obali pružiće čitaocu nekoliko sati najlepšeg zadovoljstva i retku sliku dobrote.“ Anita Šriv

„Istančana zapažanja o ljudskoj duši koja nam prikazje Kejti Simpson Smit u ovom romanu nagoveštavaju da je Toni Morison verovatno dobila svoju književnu naslednicu.“ Erin Betani, Boston Literary Times

„Gubitak voljenih Smitova opisuje jezikom koji je po svojoj osećajnosti bezmalo biblijski, a opisi tuge njenih junaka poetski su i potresni.“ Publishers Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 246 str.; 978-86-521-1668-3;