Presvlačenje No 5102000

hronika tranzicione Srbije

Liljana Đurđić (autor)

Presvlačenje No 5102000

rasprodato

Pisac ove knjige kolumni (štampanih a i neštampanih u listu "Danas") zapažena je u javnosti kao pesnik, pripovedač, esejista i prevodilac. Tako reći, ogledala se u nizu književnih žanrova i u svima se izdvajala po svojim osobenim darovima - izuzetnom originalnošću u pesništvu, kritičnošću u esejima i, naročito, u kolumnama. Ovo je knjiga žestokih, oporih hronika o životu koji smo živeli i živimo i danas.Kolumna je brza obrada stvarnosti, njeno blic razotkrivanje; pokušaj da se drugima pokažeprstom tamo gdeje obično šlepa mrlja...Kolumna je ta koja može jednom rečju da skinecrvljivu jabuku samozadovoljstva s glave kakvog lokalnog političara ili tzv.

javne ličnosti, ali možeda pogodi i u samo srce stvari (The Heart of the Matter)... Ona "vari" ogromne periode istorije,skladišta stvari,, mrtvih ideologija i daje vam ih u obliku novinskog mikročipa... Kolumnusu izmislili novinari, ali su im je pisci ukrali... Kolumne su pisali mnogi i mnogi, veliki i malipisci, od pronalaska štampe do danas, od predivnog Dž. B. Šoa do nadobudnog UmbertaEka. Uostalom, šta bi Montenj danas bio daje nešto živ - običan kolumnista!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Sociologija politike , Odnosi između naroda i države , Tranzicija , Kulturne prilike , Političke prilike , Društvene prilike , Kulturni kontekst društvenog života , Politički sistemi i institucije
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: IP A-Z book; 2003; latinica; 23 cm; 283 str.; 86-84355-09-1;