knjizara.com
Postkonfliktno društvo i svakodnevnica žena
primena metoda slučaja u istraživanju svakodnevice žena Kosova i Metohije

Ivana Milovanović (autor)

Postkonfliktno društvo i svakodnevnica žena
rasprodato

Ova studija je jedno teorijski i metodološki dobro utemeljeno sociološko proučavanje koje pomera naša saznanja ka dubljem razumevanju svakodnevnog života, posebno žena, u promenjenim, postkonfliktnim uslovima na Kosovu i Metohiji. Ova analiza dobija na svežini i ubedljivosti navođenjem autentičnih odgovora sagovornica o ličnom doživljaju i percepciji uslova života u stalno prisutnim uslovima nesigurnosti. Nastale promene nisu donele boljitak za pripadnike srpske zajednice, već su donele život pun neizvesnosti i straha. Objavljivanje

m ove studije sociologija će biti obogaćena jednim kvalitetnim istraživanjem o svakodnevnom životu, posebno žena, u novim, promenjenim uslovima u jednom delu naše zemlje. Ali, ova studija ima i šire značenje.
Dr Marija Bogdanović, profesor emeritus

Ova monografija je značajna po tome što se u njoj – prvi put u srpskoj sociologiji – analizira i objašnjava jedan važan aspekt društvenog života, kao što je svakodnevica žena u postkonfliktnim uslovima. Njen saznajni doprinos se sastoji: a) u sveobuhvatnom predmetnom istraživanju uticaja opštih društvenih prilika na osobenosti svakodnevice; b) u jasno izvedenom metodološkom obrazloženju mogućnosti metoda slučaja; uz doslednu njegovu operacionalizaciju za istraživanje jednog složenog društvenog problema i v) u dobro sistematizovanom sociološkom obrazlaganju problema, koje je dovelo do uobličavanja specifične teorijske sinteze (izgradnje svojevrsne „teorije srednjeg obima“).
Prof. dr Božo Milošević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Feminizam
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Čigoja; 2016; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 316 str.; 978-86-531-0214-2;