Poslednja tajna hrama

Pol Sasman (autor)

Poslednja tajna hrama

rasprodato

Jerusalim, 70. godina pre nove ere. Dok rimske legije opsedaju sveti hram, jednom dečaku je na čuvanje poverena tajna koju mora da čuva životom...
Južna Nemačka, decembar 1944. Šest iznurenih logoraša nose tajanstveni sanduk duboko u napušteni rudnik. I oni će platiti životom da bi tajna ostala tajna...

Egipat, Dolina kraljeva, danas. Policija među iskopinama otkriva leš. Slučaj je na prvi pogled krajnje jednostavan, ali što više inspektor Jusuf Halifa iz Luksorske policije otkriva o pokojniku, to ga obuzima veći nemir. A njegova istraga postaje sve samo ne rutinska.

Halifa to još ne zna, ali se nalazi na tragu izuzetnog, davno izgubljenog artefakta koji bi, u pogrešnim rukama, mogao da izazove bujicu krvi na Bliskom istoku. Put kojim je krenuo opasan je – ali njime ne hoda sam.

Od drevnog Jerusalima, krstaških pohoda, katarskih jeretika i šifrovanih srednjovekovnih rukopisa, pa do holokausta, skrivenog nacističkog blaga i zapaljive sadašnjosti Bliskog istoka, Poslednja tajna Hrama je nesvakidašnja, neodoljiva i vratolomna pustolovina.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 515 str.;