knjizara.com
Posledice ljubavi

Sulejman Adonija (autor)

Posledice ljubavi
652 din
U korpu

Na ulicama saudijskog grada Džede odigrava se crno-beli film – žene pokrivene crnim abajama i muškarci u belim tunikama mimoilaze se nečujno i bez suvišnih pokreta. Javna smaknuća, homoseksualne sklonosti i život u neprestanom strahu od verske policije čine atmosferu još napetijom.
Vrelo leto je na vrhuncu, a mladom Naseru se čini da je život potpuno besmislen. Imigrant u stranoj zemlji u kojoj vladaju surovi zakoni, usamljen i odbačen od najbližih, primoran je da obavlja ponižavajući posao i odbija udvaranja bogatih nasrtljivaca.
Neočekivana poruka i par ružičastih cipelica ispod crne abaje uneće u Naserov svet mnoštvo boja. Tajna pisma koja razm

enjuju jedina su prilika da jedno drugom otkriju svoje želje i snove. Ipak, takva prepiska unapred je osuđena na propast jer se svaki kontakt između mladića i devojaka najstrože kažnjava.
Iako joj nikada nije video lice niti čuo glas, Naseru se ljubav ušunjala u srce. Vezan striktnim zakonima, ali i nesiguran u izvesnost njihove veze, mladić oseća da je slobodan kao nikada ranije. Fjore, devojka idiličnog imena i još nežnijih pisama, otkriva mu svet kakav nikada ranije nije ni pomišljao da postoji. Ali, može li ljubav pronaći put u svetu gde su emocije dopuštene samo malobrojnima i koja je cena za to?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stylos art; 2009; latinica; 21 cm; 339 str.; 978-86-7473-456-8;