Porodica

Mario Puzo, Kerol ト進no (autor)

Porodica

rasprodato

ナta je porodica? Puzo je prvi put odgovorio na ovo pitanje kada je stvorio nezaboravne Korleoneove, koji su zauvek postavili kriterijume krvne odanosti. Sada, trideset godina kasnije, Puzo nas nagraト爽je svojim konaト肱im stavom po ovom pitanju, remek-delom koje kruniナ。e njegovu izuzetnu karijeru: priト腔m o najmoトnijoj porodici u italijanskoj istoriji - Bordナセijama.
U "Porodici" ovaj neponovljivi pisac vraトa ト絞taoca u Rim petnaestog veka, gde mu otkriva ekstravagantnost i spletke Vatikana onako sigurno kako je to svojevremeno uradio sa tajnama Mafije.

U srediナ。tu priト稿 nalazi se Rodrigo Bordナセija, Papa Aleksandar VI, ト腔vek ト絞ja je pohlepa za moトi, raskoナ。i i ナセenama mogla da se meri jedino s njegovom ljubavi prema svojoj porodici. Okruナセen je svojom neobiト肱om decom - meト爽 kojima su lepa, samouverena, Lukrecija i straナ。ni ratnik Cezare, Makijavelijev prijatelj i inspiracija. Njihove dramaticne priト稿 ト絞ne simfoniju ljudskih osecanja i reagovanja, od ponosa preko ljubavi, izdaje i ljubomore, do smrtonosnog gneva. Vreme u kojem ナセive, mesto i likovi oslikani su u svoj svojoj veliト絞ni u sagi koja je veト肱a koliko i savremena.
Delo na kojem je Mario Puzo radio poslednje dve decenije svog ナセivota, "Porodica" predstavlja poslednji trijumf jednog od najveトih pripovedaト溝 naナ。eg vremena.
Puzo je u ovaj roman uloナセio mnogo truda i to se vidi. Reト je o jednom od njegovih najboljih ostvarenja. Priト溝 je pitka, puna detalja, sa izvanredno izvajanim likovima.
Booklist
Blistavo i straナ。no, remek-delo koje staje rame uz rame s Puzovim najveトim dostignuトima.
Nikolas Piledi


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavaト: Laguna; 2002; Broナ。irani povez; latinica; 13 x 20 cm; 360 str.; 86-7436-027-0;