Politički marketing - priručnik političkog kandidata

Marija Bruna Pusteto (autor)

Politički marketing - priručnik političkog kandidata

rasprodato

Prvi iscrpan priručnik iz političkog marketinga i - po mišljenju italijanskih eksperata - dosad najsistematičnije i najpreciznije napisana knjiga ove vrste.

Za ime gospođe Pusteto, profesora tehnike političke komunikacije i profesionalnog političkog savetnika, vezuju se izborni uspesi najznačajnijih italijanskih stranaka i desetine kandidata za Italijanski parlament, Senat kao i tela regionalne i opštinske uprave. Pored kurseva koje je držala širom Italije, bila je redovan konsultant političkih partija Velike Britanije i SAD. Vrhunac savetničke karijere dostigla je 1988. godine, kada je - na poziv Stejt Departmenta - vodila pobedničku kampanju Džordža Buša.POLITI^KI MARKETING ne predstavlja, dakle, samo sublimaciju italijanskog iskustva, već donosi obilje primera iz prakse najrazvijenijih zapadnih društava, posebno Sjedinjenih Američkih Država kao kolevke moderne političke komunikacije. Ovim se primerima, izloženim u obliku praktičnih saveta, pokazuje kako se gradi precizna marketinška strategija, kako se jasno definiše politika imidža, izvodi detaljna analiza biračkog tela, organizuje izborna kampanja u njenim različitim fazama, brižljivo biraju sredstva komunikacije u konkretnim situacijama, itd. Zbog toga se ova knjiga može čitati i kao svojevrstan udžbenik političkog profesionalizma.

POLITI^KI MARKETING je pisan izuzetno pregledno i do kraja konkretno. Namenjen je podjednako političkim poslenicima koji deluju na državnom, regionalnom i opštinskom nivou, ali i svim onim profesijama koje su, posredno ili neposredno, povezane sa svetom politike.


Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Clio; 1996; latinica; 210 str.;