Ples sa tigrom

Lili Rajt (autor)

Ples sa tigrom

849 din

Stara cena: 999 din

U korpu

Kad tridesetogodišnja Ana Remzi sazna da je harač grobnica, narkoman, iskopao masku koja bi mogla biti Montezumina pogrebna maska, seda na prvi avion za Oahaku. Rešena da povrati narušeni ugled ocu, kolekcionaru umetnina, i da se osveti nevernom vereniku, kustosu muzeja, Ana zaranja u podzemlje umetničkog sveta.

Ali i drugi jure dragocenu masku: narko-bos sa stotinu lica koga niko ne ume tačno da opiše; enigmatični Amerikanac iseljenik koji svoju zbirku umetničkih dela čuva pod ključem; nekadašnji direktor muzeja koji rastura ukradena dela i njegova domaćica, duboko religiozna lezbijka u svetu mačo muškaraca, koja zavisi od gazde kog prezire; slikar Salvador na motoru, kompleksan i senzualan čovek koji i sam krije tajne. Ana ubrzo otkriva da svi nose masku – bilo stvarno, bilo metaforično.

Ples sa tigrom nas podseća da su sve kulture, kroz celokupnu ljudsku istoriju, obožavale maske: u pozorištu ili u ratu, zbog verskih obreda ili da sakriju identitet, maske su univerzalne koliko i naša želja da se preobrazimo, promenimo. Bez trunke samosažaljenja uprkos traumatičnim iskustvima, Ana će se pokazati kao heroina našeg doba jer, dok putuje sama, ona nalazi hrabrosti da pokaže svoje pravo lice.

„Uzbudljiva i moćna priča o krijumčarenju antikviteta i rasturanju droge u Meksiku, motivisana dubokim saosećanjem Lili Rajt prema ljudima i mestima o kojima piše.“ Džes Volter, autor romana Predivne ruševine

„Ovo je seksi, vratoloman zalazak u svet umetnosti i zavisnosti, halucinantan i pun otkrića kao i čašica meskala. Lili Rajt stvara neobičnu galeriju svetaca i grešnika koji opsesivno jure Montezuminu pogrebnu masku čak i kad među njima pleše smrt. Žestok i brz, ovo je obavezan roman ideja.“ Šeri Holman

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 454 str.; 978-86-521-2214-1;