Palmin pirinač

Fransisko Azevedo (autor)

Palmin pirinač

569 din

Stara cena: 712 din

U korpu

„Porodica je jelo koje se teško priprema. Mnogo je sastojaka. Skupljanje svih je teško, posebno za Božić i Novu godinu. Bez obzira na kvalitet kotla, pravljenje porodice zahteva hrabrost, odanost i strpljenje.“
Antonio, koji je kuvar, za proslavu svog osamdeset osmog rođendana priprema porodični ručak na kojem želi da okupi sve: svoju ženu i decu, unuke, praunuke i njihove potomke. Njegova porodica, koja je emigrirala iz Portugalije u Brazil pre sto godina, nikako nije savršena. Umesto toga, svašta se događalo: venčanja, svađe, razvodi, intrige, proslave, rođenja i smrti.


Kroz sećanja Antonija, izlaze na videlo i lepo i ružno – ali svi događaji imaju nešto zajedničko. To je pirinač, mističan i svet, koji nikad ne truli. Pirinač kojim su mladenci, osnivači porodice, zasuti na dan svog venčanja. Pirinač koji, jednom okušan, zauvek donosi plodnost i ljubav.
Topla, porodična priča, prepuna inteligentnog humora i poučnih izreka, odvodi čitaoca u magični svet latinoameričkog mentaliteta i tamošnjih običaja. Tu je sve što čini jednu porodicu – ublaženo ljubavlju pisca koji nam se obraća osobenom poetikom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 303 str.; 978-86-7702-305-8;