knjizara.com
Paint It Black

Dženet Fič (autor)

Paint It Black
rasprodato

Džozi Tajrel, slikarski model, tinejdžerka pobegla od kuće, pripadnica losanđeleske rok scene, pronalazi priliku u pravoj ljubavi sa studentom umetnosti Majklom Faradejem. Majkl, sin renomirane pijanistkinje, upoznaje Džozi sa sofisticiranim svetom, o kojem nije ni sanjala da postoji, i sa njegovom duhovnom poterom za lepotom koja izbija iz svakodnevnog iskustva. Ali kada primi poziv od inspektora Bruksa, koji će je zamoliti da identifikuje mrtvo telo njenog ljubavnika, Džozini svetli snovi odjednom se ruše.
„Šta se dešava sa snom kada nestane onaj koji ga sanja?“ Ovo je pitanje koje Džozi sebi postavlja dok pokušava da odgonetne razlog Majklove smrti. I dok pokušava

da se zadrži u stvarnom svetu koji su zajedno delili, u isto vreme je odbacuje i prihvata Majklova majka Meredit, koja smatra da je Džozi odgovorna za smrt njenog sina. Dve žene će biti uvučene u čudnu vezu obostranog nepoverenja i slepe potrebe.
Strastvena, ranjena i puna života, Džozi Tajrel ide putem sopstvenog uništenja dok se bori da otkrije šta je preostalo od svetle vizije budućnosti koju su ona i Majkl zajedno stvarali. Uz raskošnu prozu i izuzetnu napetost koje su osnovne odlike njenih dela, Dženet Fič je napisala očaravajući novi roman o ljubavi, izdaji i mogućnosti prevazilaženja problema.

„Neustrašiv, žestok i beskompromisan roman... Intimna i epska pripovest.“
Mark Roco, Los Angeles Times Book Review

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 427 str.; 978-86-521-0240-2;