knjizara.com
Pad noćnog sokola

Slaviša Golubović (autor)

Pad noćnog sokola
rasprodato

Autor knjige je pukovnik Slaviša Golubović, još uvek aktivni oficir Vojske Srbije koji je bio pripadnik čuvenog 3. raketnog diviziona, 250. raketne brigade koja je nosilac Ordena narodnog heroja.
Pukovnik Golubović je kao učesnik zbivanja u kojima se njegova jedinica proslavila odlučio da vrlo temeljno opiše njene uspehe, pre svega obaranja aviona F-117A i F-16CG. Prikupljanje činjenica je trajalo godinama uz veliku i neprolaznu želju da se ratni uspesi osvetle na objektivan način.
Ova tem

a je do sada više puta obrađivana, kako u knjigama i časopisima tako i na televiziji ali je sada pred nama verovatno najobimnija, najpreciznija i najdetaljnija studija koja i ne može biti drugačija s obzirom na impresivnu literaturu i broj ljudi koji je učestvovao u njenom stvaranju.
Priča o najslavnijem divizionu PVO Vojske Srbije je dramatična, uzbudljiva a istovremeno i veoma stručna što doprinosi tome da se može smatrati za jedan vrlo važan istorijski dokument sa oko 40 kazivanja učesnika svih značajnih događaja koji su pratili ratni put jedinice.
U knjizi govore skoro svi pripadnici diviziona kao i oficiri iz komande brigade a tu su i generali tadašnjeg Generalštaba. Pisana je vrlo jednostavnim i lako razumljivim jezikom uz objašnjenje stručnih skraćenica i termina.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: NATO
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Medija centar Odbrana; 2. izdanje, 2018; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 371 str.; 978-86-335-0537-6;