knjizara.com
Otvoreno do sumraka

Mirjana Urošević (autor)

Otvoreno do sumraka
rasprodato

Novi roman dobitnice Ženskog pera.
Kuća je tamo gde možeš da se smeješ. Velika ili mala, najbolja je ona u kojoj si veseo...
Smeštena u Frankfurtu, Parizu i Marakešu, ova dirljiva ljubavna priča istovremeno je gorka saga o sudbinama emigranata. Nike, kći emigrantkinje iz Jugoslavije, upoznaje vršnjaka Luku kao studenta i slučajno otkriva da je njegova bivša mladalačka ljubav Baha, devojka poreklom iz Maroka, iznenada nestala, pa počinje da istražuje njenu sudbinu. Saznaje da su

se mladić i devojka upoznali pri kraju srednje škole, kada je došlo do nepredviđenih komplikacija i tragičnih obrta, izazvanih mladalačkom ljubavlju, kulturnim razlikama i oprečnim običajima i navikama u mentalitetu dva sveta. Njeno traganje dovešće je do neočekivanih saznanja i otkriti stostruko lice nesreće i patnje kada se ljudi ophrvani nevoljom izmeste iz svoje prirodne sredine.

Mučno prilagođavanje i kriza identiteta u tuđini, teškoće sa kojima se sreću imigranti u novoj domovini, psihološki ubedljivo slikanje likova u romanu, te liričnost i dramatika kao odlike autorkinog stila – samo su neki od kvaliteta i motiva u ovoj napetoj priči sa elementima trilera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 312 str.; 978-86-521-1711-6;