knjizara.com
Otorinolaringologija sa maksilofacijalnom hirurgijom

Otorinolaringologija sa maksilofacijalnom hirurgijom
rasprodato

Nova naučna saznanja u medicini i posebno u otorinolaringologiji i brzi razvoj medicinske tehnologije u dijagnostici i terapiji oboljenja nametnuli su potrebu za pisanjem novog udžbenika gde bi bila sistematizovana proverena savremena saznanja, koja bi bila dostupna studentima da nauče sve ono što je neophodno iz oblasti otorinolaringologije.
Delo je podeljeno u sedam poglavlja. Prva četiri poglavlja odnose se na klasične strčno-otorinolaringološke oblasti, otologiju, rinologiju sa faringologijom i laringologiju i sa njima povezane specijalističke i subspecijalističke discipline, prvenstveno audiologiju, fonijatriju, alergologiju i traheobronhoezofagologiju. Peto pogl

avlje sadrži najvažnije teme iz maksilofacijalne hirurgije. Svaka oblast je razmatrana sa bazičnih i kliničkih aspekata. Posebna pažnja posvećena je anatomiji i fiziologiji relevantnih regija i organa, čije dobro poznavanje značajno doprinosi razumevanju i tumačenju kliničkih pojava. Akcenat je takođe stavljen na etiopatogenezu, faktore rizika, kliničku sliku i savremene dijagnostičke i terapijske postupke i metode prikazanih oboljenja, među kojima su kongenitalne malformacije, strana tela, povrede, zapaljenska stanja i njihove komplikacije i tumori.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hirurgija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2014; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 415 str.; 978-86-17-18894-6;