knjizara.com
Osam savršenih ubistava

Piter Svonson (autor)

Osam savršenih ubistava
1199 din
U korpu

Napeta psihološka pripovest i omaž žanru trilera: priča o knjižaru koji se nalazi u središtu istrage zbog pametnog ubice koji je počeo da koristi njegov spisak najgenijalnijih književnih ubistava.

Pre mnogo godina, knjižar i ljubitelj kriminalističkih romana Malkom Keršo sastavio je spisak briljantnih ubistava ovog žanra, skoro nerešivih – spisak koji je nazvao Osam savršenih ubistava – svrstavši u njega najbolje od najboljih: Agatu Kristi, Patrišu Hajsmit, Donu Tart…

I niko se nije iznenadio više od Mala, sada vlasnika knjižare u Bostonu, kada mu je jednog dana FBI zakucao na vrata, tražeći informacije o nizu nerešenih ubistava koja jezivo podsećaju na ubistva sa njegovog starog spiska. Ali nije FBI jedini zainteresovan za ovog knjižara, koji skoro svaku noć provodi kod kuće čitajući. Ubica je negde na slobodi, posmatra svaki njegov korak – poput neke dijabolične pretnje koja previše zna o Malovoj prošlosti, a posebno o tajnama koje nikome nije otkrio, čak ni supruzi koju je nedavno izgubio.

Da bi zaštitio sebe, Mal počinje da traži sve moguće osumnjičene… I vidi ubicu u svakom iz svog okruženja. Ali ne računa na to da istraga za sobom ostavlja smrtonosne tragove. Odjednom, gomila šokantnih obrta niže nove žrtve – dok se omča oko Malovog vrata sve više steže i ne ostavlja nadu u srećan ishod.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 272 str.; 978-86-10-04306-8;