Oči uragana

Berta Sera Mansanares (autor)

Oči uragana

rasprodato

Doba procvata Kube privuklo je mnoge Špance, koji su došli u želji za bogatstvom i ispunjenjem snova. Ali velika bogatstva se nikada nisu sticala lako. Stvarnost s kojom se suočavaju protagonisti knjige po iskrcavanju na Kubu nateraće ih da se naviknu na uslove lošije od onih koje su očekivali. Posebna kubanska ekonomska i društvena pravila postaju pravila i u njihovom životu.
Ipak, pored želje za bogatstvom, svaki lik iz romana krije u sebi još neku strast...
Iako je novi život na Kubi drugačiji od njihovih očekivanja glavni junaci ovog romana i dalje imaju svoje želje: Konrado Grau želi da sagradi modernu kuću za svoju ženu.

Lola Pos želi da joj kćerka bude bogata. Orasio Angles želi da se kubanska zvezda vijori na zastavi SAD. Klara Marti želi da se sama bori u muškom svetu. Patrisio Karasa želi da slobodno voli. Ernesto Frasije želi da postane ugledan novinar. Fransisko de Borha Angles želi da izađe iz senke svog oca. Robovi Sesar i Benilde žele da budu slobodni, mada se jedva usuđuju da na to i pomisle. Madam Alma želi da se oslobodi griže savesti koja je muči. Altagrasija Pison želi da se osveti. Pablo Lin želi da otvori pušionicu opijuma. Eliza želi da bude kao bele devojčice. Bonaparte želi da bude gazda imanja. Horhe želi da hoda. Ramon želi da se Kuba osamostali i da se ukine ropstvo...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2009; latinica; 21 cm; 284 str.; 978-86-7804-224-9;