O raju i moći

Amerika i Evropa u novom svetskom poretku

Robert Kejgan (autor)

O raju i moći

rasprodato

Vodeći naučnik u oblasti spoljne politike, pisac briljantnog eseja o Sjedinjenim Državama i svetu koji je izazvao oluju u međunarodnim krugovima sada je to delo pretočio u knjigu.
Evropski lideri, čija uznemirenost američkom spoljnom politikom i postupcima neprekidno raste, osećaju da su došli do onoga što je Njujork tajms (21. jula 2002.) opisao kao "trenutak istine". Nakon godina uzajamne ozlojeđenosti i tenzija, iznenada postoji priznanje da se stvarni interesi Amerike i njenih saveznika jasno razilaze i da su se transatlanski odnosi promenili, verovatno zauvek.

Evropa Sjedinjene Države vidi kao arogantne, jednostrane i nepotrebno ratoborne, a Sjedinjene Države vide Evropu kao istrošenu, neozbiljnu i slabu. Bes i nepoverenje na obe strane se pojačavaju do neshvatljivih granica.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Internacionalizam , Međunarodni pokreti , Subjekti i objekti u međunarodnom pravu , Međunarodni konflikti , Popuštanje napetosti , Evropska unija , Postkomunizam , Evropa , SAD
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2003; latinica; 21 cm; 140 str.; 86-7702-003-9;