Najlepše priče Moma Kapora

Momo Kapor (autor)

Najlepše priče Moma Kapora

rasprodato

Lepa priča je ona koja ne zna za dosadu. Lepa priča neguje poseban tip junaka. Kaporu su dragi "autsajderi", "foliranti", "skitnice", "sanjari", "zanesenaci", odnosno svi pomereni tipovi urbanog, andegraund senzibiliteta, piše u predgovoru Savić, koji je izabrao priče za ovu knjigu.
Govoreći o stvaralaštvu Kapora, urednica edicije, Jugoslava LJustanovića je, između ostalog rekla: "Da je neko nekada spajao slovensku mekotu Čehova i humorni cinizam Embrouza Birsa, dobili bismo u najboljem maniru vrhunski kvalitet. Bilo bi to književno ostvarenje Moma Kapora.Lepa priča je ona koja ne zna za dosadu.

Lepa priča neguje poseban tip junaka. Kaporu su dragi "autsajderi", "foliranti", "skitnice", "sanjari", "zanesenaci", odnosno svi pomereni tipovi urbanog, andegraund senzibiliteta, piše u predgovoru Savić, koji je izabrao priče za ovu knjigu.
Govoreći o stvaralaštvu Kapora, urednica edicije, Jugoslava LJustanovića je, između ostalog rekla: "Da je neko nekada spajao slovensku mekotu Čehova i humorni cinizam Embrouza Birsa, dobili bismo u najboljem maniru vrhunski kvalitet. Bilo bi to književno ostvarenje Moma Kapora.


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2001; Broširani povez; 20 cm; 214 str.;