knjizara.com
Na koju ćemo stranu

Nebojša Milkić (autor)

Na koju ćemo stranu
770 din
U korpu

Kada jedna tragedija odredi ceo život i duboko zaronimo u gustu maglu smutnih vremena, na koju ćemo stranu krenuti? Može li ljubav biti svetionik, svetlo u pomračini koje će nas izvesti na pravi put, ili je to samo fraza, mnogo puta ponovljena.
Šta nas određuje, šta nas nagoni da postanemo žrtve ili nasilnici? Ova knjiga postavlja pomenuta pitanja. Ovo je roman o Srbiji sa kraja dvadesetog veka. Nasmejaće vas, ražalostiti i naterati da se zamislite. Kada je pročitate, odlučite sami na koju ćete stranu.

Roman „Na koju ćemo stranu” jeste ljubavni roman, ali i mnogo više, tematski bogatije, jer se tema ljubavi uklapa u razvedenu kompoziciju. Naime, autor iznosi

šture, ogoljene činjenice iz nedavne tragične srpske prošlosti, da bi ih propratio desecima stranica koje se odražavaju u životima likova romana. Preciznije, događaji, uglavnom tragični, dovode se u saodnos sa sudbinama vanistorijskih, običnih ljudi. […] Naracija je ležerna i stoga veoma uverljiva. Najstrašnije tragedije, najdublje emocije i momenti realnosti protkani su blagim humorom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Pi-press; 2018; latinica; 21 cm; 355 str.; 978-86-6023-383-9;