Microsoft Računarski rečnik - prevod petog izdanja

Microsoft Računarski rečnik - prevod petog izdanja

1320 din

U korpu

Microsoft Računarski rečnik, peto izdanje, osmišljen je kao sveobuhvatan i autoritativan izvor definicija, pojmova i skraćenica iz oblasti računarstva. Rečnik obuhvata pojmove iz veoma raznovrsnih oblasti koje su bitne za korisnike računara, uključujući softver, hardver, umrežavanje, skladištenje podataka, grafiku, igrice, obradu podataka, Internet, Web, projektovanje igrica, istoriju, žargon i sleng, organizacije, programiranje i standarde.
Mada su ovim Rečnikom obuhvaćeni gotovo svi aspekti računarstva, većina kompanija, većina modela računara i većina aplikacija nisu u njemu dobili svoje mesto, kao što ga nije dobila ni većina softverskih proizvoda.

Jedini i malobrojni izuzeci od ovog pravila jesu kompanije i proizvodi od istorijskog i univerzalnog značaja u računarskoj industriji.
Obuhvaćena je prvenstveno terminologija sa kojom se prosečan korisnik računara susreće u dokumentaciji, onlajn pomoći, u priručnicima, markentiškom materijalu, u ppopularnim medijima i računarskim časopisima. Većinu odrednica čini terminologija koja se svakodnevno koristi u radu sa personalnim računarima jer većinu korisnika i čine korisnici PC-ja i stonih sistema koji na njima rade kod kuće, na poslu ili u oba slučaja. Me?utim, nije bilo moguće izostaviti neke veoma stručne termine, koji su posebno značajni za računarsku delatnost, tehnološki razvoj hardvera i softvera, kao i za razvoj različitih istraživanja, ili koji se koriste u akademskim krugovima. Ti termini su našli svoje mesto u ovom rečniku zbog uticaja koji imaju na opštu računarsku terminologiju, kao i zbog svog istorijskog značaja


Ostali naslovi iz oblasti:

Izdavač: CET; 5. izdanje, 2003; Broširani povez; latinica; 24 cm; 863 str.; 86-7991-169-0;