Mapa kostiju

roman o odeljenju Sigma

Džejms Rolins (autor)

Mapa kostiju

rasprodato

Izuzetan spoj akcije, avanture i religijsko-okultnog trilera, intelektualno provokativan i uzbudljiv

U jednoj od najpoznatijih katedrala u Nemačkoj, na misteriozan način pobijeni su svi koji su prisustvovali ponoćnoj misi. Iz crkve je odneto neprocenjivo blago – mošti tri biblijska kralja koji su darivali Hrista, legendarna tri mudraca.
Komandant Grej Pirs, novi član odeljenja Sigma, predvodi tim agenata u potrazi za Imperijalnim redom zmaja, tajnim društvom aristokrata čiji su koreni negde u tami srednjeg veka, a cilj im je da, uz pomoć mističnih kostiju, stvore novi svetski poredak.

Lavirint tragova ostavljenih u davnoj prošlosti vodi agente Sigme kroz evropske gotske katedrale, preko ostataka sedam čuda Starog sveta do magičnih mesta na kojima su nauka i religija sjedinjeni i predstavljaju pretnju kakva nije viđena od početka vremena.

„Mapa kostiju, roman o starom tajnom društu i potrazi za neprocenjivim antikvitetom, sigurno se može porediti sa Den Braunovim Da Vinčijevim kodom, ali je, u svakom pogledu, mnogo bolja knjiga. Tamo gde je Braunov bestseler predvidiv uprkos dobroj postavci, ova priča je mudro vođena i napeta.“
Buklist

„Rolins je jedan od najinventivnijih savremenih pripovedača.“
Linkoln Čajld, autor romana The Relic

„Rolins piše inteligentno, jasno i sa posebnim smislom za humor.“
Kirkus

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2006; Broširani povez; latinica; 21 cm; 398 str.; 86-7752-029-5;