knjizara.com
Kulturni konteksti arheologije

Kulturni konteksti arheologije
rasprodato

Knjiga ?leksandra Palavestre Kulturni konteksti arheologije utemeljen je, izvrsno napisan vodič kroz složenu, dinamičnu i izuzetno značajnu arenu kritičke istorije arheološke teorije i prakse, kakav je neophodan u srpskoj stručnoj literaturi. Čitaoci koji će ovim putem prvi put doći u dodir sa temama i problemima kojima se autor bavi, svakako će biti kompetentno uvedeni u oblast. Na drugoj strani, stručnjaci na polju arheologije i antropologije koji su svojim istraživanjima već doticali slične teme, sa zadovoljstvom će pratiti kompetentnu i izvrsno uobličenu argumentaciju i uključiti se u plodonosnu debatu.
Prof. dr Staša Babić (i

z recenzije)

Knjiga Kulturni konteksti arheologije predstavlja značajan doprinos srpskoj interdisciplinarnoj naučnoj sceni. Korisna i za arheologe i za antropologe ova knjiga daje mnoge nove uvide u odnos dveju naučnih disciplina. Ideje iznete u ovoj knjizi mogu poslužiti kao putokaz za razvitak interpretativnih pristupa posebno u arheologiji, ali i u razvoju istorijske dimenzije savremenih antropoloških proučavanja.
Prof. dr Ivan Kovačević (iz recenzije)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sociologija kulture
Ostali naslovi iz oblasti: Arheologija

Izdavač: Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2011; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 315 str.; 978-86-86563-86-6;