knjizara.com
Kult

Adam Nevil (autor)

Kult
rasprodato

Dobitnik British Fantasy Award za najbolji horor roman godine i američke nagrade RUSA.
Oni te nikad ne ostavljaju...
Godine 1975. u pustinji u Arizoni dogodio se masakr koji je šokirao svet. Hram poslednjih dana, čije su mistične tajne i paranormalna iskustva o kojima se govorkalo ležali skriveni iza prošlosti pune ubistava, seksualne izopačenosti i hapšenja, doživeo je svoj krvavi kraj posle jedne noći ritualnog nasilja. Ali priča time nije završena.
Kajl Frimen je nezavisni filmski reditelj bez novca i bez mnogo izbora. Zato je ugrabio priliku kad mu je ponuđeno da snimi dokumentarac o zlokobnom kultu i njegovoj misterioznoj predvodnici.

Dok p

utuje od Londona preko Pariza do Arizone, prateći trag Hrama poslednjih dana, progone ga neobični događaji, vantelesna iskustva, jezivi predmeti i noćni posetioci. Konačno otkriva užasne tajne zbog kojih je kult umro kako bi ih sačuvao ? ali da li je prekasno da pobegne od njegovog užasnog zaveštanja?

„Upečatljivo jeziv roman, zbog kojeg ćete spavati sa upaljenim svetlima... Zaista sablasno.“ SFX

„Ljubiteljima horor filmova dopašće se ovaj omaž ukletim mestima, bićima sa onog sveta i ritualima koji su krenuli po zlu.“ Publishers Weekly

„Vešto osmišljen i pametno napisan paranormalni horor o opsesiji i megalomaniji, seksu i moći.“ Kirkus Reviews

„Ova neverovanta sablasna priča budi krajnji, iskonski strah. Izgubićete svaku nadu za mirnim, spokojnim snom. Sve preporuke.“ Library Journal

„Sažeto, ubedljivo, mračno, zastrašujuće.“ The Herald

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 509 str.; 978-86-521-2043-7;