Krstaši čuburci

Lale Vujadinović (autor)

Krstaši čuburci

rasprodato

U knjizi "Krstaši Čuburci" pisac otkriva kako je Bata Živojinović poneo prve tarzanke u Beogradu i predvodio male Čuburce u izazivanja požara, a zarađivao kao kočijaš kod Jove Rodića sodadžije U Parizu se družio sa Milošem Miloševićem, dublerom Alena Delona, a u čuveni restoran "Raspućin" Jul Briner jedno veče doveo ruske Cigane i pevao "Kaćušu".

- Imao sam ovu knjigu dugo napisanu u glavi, samo je trebalo da počnem. Odavno mi se rodila želja da spasem od zaborava bar nešto od onoga što je za mene bilo važno i značajno i pre četiri-pet godina sam se upustio u avanturu pisanja.

Zato je sada u ovoj knjizi iskrena ispovest jednog ortodoksnog Čuburca Krstaša. A zašto baš krstaši? Evo zašto. Rekli su da sa Crvenog krsta dolaze bande, a ja sam sve to gledao sa svog prozora. Bata Živojinović je bio predvodnik, on je bio naš guru. Izmišljao je neka nova pravila, a jedno od njih da nije važno dobiti batine, već potući se. Mi smo bili Krstaši Čuburci. Ovom knjigom sam želeo da ostavim trag o Čuburcima. Jedino u knjizi ostaje trag, a ono što nije zapisano kao da se nije desilo - kaže Lale Vujadinović, koji je radio kao poznati beogradski advoka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Lale Vujadinović - izdavač; 2015; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 262 str.; 978-86-917917-1-1;