knjizara.com
Konkubinina kći

Baj Kit Faj (autor)

Konkubinina kći
rasprodato

Lotos-stopala. Podariće svojoj ćerci delikatna stopala kurtizane. S njima će joj budućnost biti blistava. Nasmeši se za sebe. A to će je i sprečiti da pobegne.
Kada mlada konkubina starog farmera u ruralnoj Kini rodi ćerku po imenu Li Sja, ili Lepotica, čini se da je detetu suđeno da i samo postane konkubina. Li odbija da se pokori svojoj sudbini doskočivši naređenjima svog oca da joj se povezuju stopala i pobegavši s farme svile s engleskim pomorskim kapetanom. Li čini prve

korake ka ispunjenju snova svoje majke da postane učenjakinja – ali njen konačni trijumf mora biti ostavljen za njenu ćerku Siu Sing, Malu Zvezdu, u vidu putovanja koje će je odvesti od zabačenih planinskih utočišta do opasnosti Hongkonga uoči Drugog svetskog rata.
Crpeći iskustva višegodišnjeg zaranjanja u tradicionalnu kinesku kulturu, medicinu i borilačke veštine, Baj Kit Faj, koji je radio u trgovačkoj mornarici, kao pisac i kreativni direktor za jednu marketinšku agenciju pre nego što je ženidbom ušao u jednu od evroazijskih porodica koje su osnovale Hongkong, donosi na svet hipnotičnu priču o strasti i hrabrosti u ovom debitantskom romanu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Australijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2011; latinica; 20 cm; 528 str.; 978-86-505-1863-2;