Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju

sa odabranom sudskom praksom i primerima podnesaka i odluka : prema stanju zakonodavstva od 25. decembra 2017. godine

Gordana Stanković, Aleksandra Trešnjev, Dušica Palačković (autor)

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju

4400 din

U korpu

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju predstavlja iscrpnu i sveobuhvatnu naučnu i praktičnu obradu novog srpskog izvršnog procesnog prava i, po svojoj sadržini i obimu, značajnu knjigu u kojoj su sadržana neophodna tumačenja instituta postupka izvršenja i obezbeđenja i analiza njihove pravnopolitičke i pravnotehničke funkcije kroz važeća zakonska rešenja. Iscrpan komentar zakonskih odredaba potkrepljen je mnogobrojnim sentencama i sudskim odlukama koje ilustruju primenu izvršne procedure u praksi.

Uz komentar svake glave zakonskog teksta priloženi su i primeri podnesaka ili odluka, kao praktični podsetnik na sadržinu radnji koje se preduzimaju u postupku izvršenja i obezbeđenja.
komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju pisan je za pravnike praktičare koji u svojoj svakodnevnoj delatnosti primenjuju pravila postupka izvršenja i postupka obezbeđenja – za sudije, javne izvršitelje, advokate, pravobranioce, pravnike u službama pravne pomoći jedinica lokalne samouprave, pravnike u centrima za socijalni rad, pravnike koji zastupaju pravna lica i preduzetnike i pravnike koji kao predstavnici sindikata zastupaju članove sindikata. Osim pravnika koji se u svakodnevnom profesionalnom radu susreću s primenom izuzetno složenog izvršnog procesnog prava, Komentar je od koristi kandidatima za polaganje pravosudnog ili javnoizvršiteljskog ispita, pravnicima koji se bave edukativnim radom na visokoškolskim institucijama, studentima prava na svim nivoima studija.
Knjiga komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju predstavlja koautorski rad univerzitetskih profesora, dr Gordane Stanković i dr Dušice Palačković i javnog izvršitelja Aleksandre Trešnjev, predsednika Komore javnih izvršitelja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izvršni postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2018; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 1544 str.; 978-86-519-2112-7;