knjizara.com
Kohabitacija
romantična priča o propasti Petog oktobra

Predrag Đurić (autor)

Kohabitacija
rasprodato

Konstantin Đurđević, jedan od prvoboraca petooktobarske revolucije, ne želeći da se odrekne svojih ideala, ostaje bez posla, porodice, roditelja. Prinuđen je da se vrati u Bulkes, svoje rodno mesto smešteno u vojvođanskoj provinciji. Kako bi pobegao od stvarnosti, počinje da istražuje prošlost Andreasa Avendera, predratnog lekara i revolucionara. Ova „istraga“, prepuna zaboravljenih ličnosti, koje odjednom oživljavaju, pomoći će Konstatinu da prevlada poraze i nauči da živi sa onim što ne može da promeni.
Fascinirana sam, b

ez preterivanja, kako je savremena istorija klizila iz spisateljskog pera izmešana sa ličnim, opštedruštvenim temama, kako se sve to izlilo u formu jer je složeno u glavi, duši, srcu. Davna prošlost se kroz lične povesti prepliće sa sadašnjošću, sve je povezano vešto, istorija jednog mesta o kojoj pričaju ljudi, kuće, groblja – i tako ništa ne ostaje zakopano. (Dragica Pantić)
Roman „Kohabitacija“ je 2010. godine ušao u najuži izbor za VBZ nagradu za najbolji neobjavljeni roman. Žiri su činili Miljenko Jergović, Vladimir Arsenijević, Zoran Ferić, Julijana Matanović i Strahinja Primorac.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Rosencrantz; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 306 str.; 978-86-89191-04-2;