knjizara.com
Knjiga bez naslova
roman (verovatno)

Knjiga bez naslova
rasprodato

Detektiv Majls Džensen dobija poziv da istraži seriju ubistava u Santa Mondegi, gradu bezakonja. Ovo bi bilo sasvim uobičajena pojava na njegovim surovim ulicama da Džensen nije glavni detektiv za istrage o natprirodnim pojavama. Središte vratolomnog zapleta je zagonetni plavi kamen – Mesečevo oko – kao i mnogi koji žele da ga se dočepaju: masovni ubica – alkoholičar, plaćenik koji misli da je Elvis i dva monaha. Računajte i na gazdu lokalnih kriminalaca, ženu sa amnezijom koja se upravo probudila iz petogodišnje kome, cigansku proročicu, nesrećnog hotelskog portira, koji zaplet brzo učine još zamršenijim. Šta je to što povezuje

sve ove ljude sa neobičnom knjigom bez naslova, drevnom knjigom nepoznatog autora koju, čini se, niko nije uspeo da pročita – i preživi? Svako ko je pokušao da je pročita ubijen je. Šta li sve ovo znači?
Malo je reći da se Knjiga bez naslova poigrava obrascima vesterna, detektivske proze i fantastičke književnosti. Ona je istovremeno vrhunski vestern, vrhunski krimi roman i vrhunsko fantastičko štivo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; latinica; 20 cm; 393 str.; 978-86-7436-983-8;