knjizara.com
Klub nepopravljivih optimista

Žan-Mišel Genasija (autor)

Klub nepopravljivih optimista
rasprodato

Mišel Marini je navršio dvanaest leta te 1959. godine, u vreme rokenrola i Alžirskog rata. Jedna od njegovih velikih strasti je stoni fudbal, i upravo ga ta ljubav vodi u bistro Balto, u pariskom XIV arondismanu. ??? pitoreskni lokal ima i tajanstvenu zadnju salu, gde se - Mišel ć? to ubrzo primetiti - okupljaju ljudi kakvi se ne sreću često na ulicama Pariza. Dečak ?? uspeti da izbori svoje mesto pod misterioznim suncem tog zaturenog hrama intelekta i duha, famoznog Kluba nepopravljivih optimista, i tu ć? upoznati mnoge koji su prebegli sa istočne na zapadnu stranu gvozdene zavese, kao i velikane francuske misli i pisane reči, poput Žozefa Kesela i Đan-??l? Sartra, koji

postaju pomagači i finansijeri zlosrećnih političkih azilanata. Osim čemerne izbegličke sudbine, te zanimljive i opore ljude, koji su za sobom ostavili živote uglednih lekara, diplomata i vojnih pilota da bi s mukom preživljavali u Parizu, vezuj? i jedna strasna tajna, koj? ć? se na kraju neminovno razotkriti... Ova čudesna slika Francuske s kraja šeste i početka sedme decenije XX veka, oda čovekoljubju, mladosti i neugasivom ognju ljudske istrajnosti, jedna je od onih knjiga koje se prepričavaju, preporučuju i ponovo čitaju. ???? se vole i ne zaboravljaju.

„Bez trunke nadobudnosti, Žan-Mišel Genasija oslikava portret golističke Francuske, poziva Kesela i Sartra za svoj sto i bez napora uzdiže porodičnu hroniku na nivo epske pripovesti, ispisujući jedan uistinu popularan roman."
- Telerama.fr

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 608 str.; 978-86-7702-355-3;