knjizara.com
Kikinda Short 01
Kratka priča Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije = Magyarország, Macedónia, Szlovénia és Szerbia rövid prózai = Kusi raskazi od Ungarija, Makedonija, Slovenija i Srbija = Kratka zgodba iz Madžarske, Makedonije, Slovenije in Srbije

Kikinda Short 01
rasprodato

Povodom proslogodisnjeg festivala kratke price KIKINDA SHORT 01 izasla je iz stampe knjiga sa pricama ucesnika festivala. Price su prevedene na jezike koji su se mogli cuti na festivalu: madjarski, makedonski, slovenacki i srpski. U projekat je pored devetorice autora ukljuceno cak desetoro prevodilaca. Dugo vremena se ceka da ovakvi projekti izadju na videlo. izjavio je Roland Orcik, jedan od prevodilaca i selektor za Madjarsku. Napokon, nekolicina otvorenih i za rad ozbiljni ljudi u Kikindi su se setili, i ne samo setili, nego i ostvarili ono o cemu drugi samo govore. Sve je u knjizi: razni jezici, razne price, razne atmosfere, razni citaoci.



Autori cije se price nalaze u knjizi su Balaz Pap, Enes Halilovic, Dusan Cater, Igor Isakovski, Sinisa Socanin, Milos Latinovic i Srdjan Papic. Specijalni gost proslogodisnjeg festivala bio je Mihajlo Pantic i on je kao gosta iznenadjenja pozvao Miodraga Raicevica. Knjigu su prevodili Roland Orcik, Arpad Kolar, Ana Ristovic, Ivana Ristov, Mihalji Bilbija, Gabrijela Gal, Namita Subioto, Marija Panic, kao i Dusan Cater i Igor Isakovski.

Izdavac knjige i organizator festivala je Narodna biblioteka Jovan Popovic" iz Kikinde, a koordinator projekta je Srdjan Papic.


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Narodna biblioteka Jovan Popović - Kikinda; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 203 str.; 978-86-7378-022-1;