Kejleb

Čarls Alverson (autor)

Kejleb

695 din

Stara cena: 869 din

U korpu

Priča o Kejlebu, neobičnom robu-bokseru, počinje u prašini Američkog juga, na nepreglednim poljima pamuka. Previše drzak da bi pristao na pravila igre, ali i previše inteligentan da bi propustio šansu za slobodu koju je kao dete iskusio, Kejleb pokušava da zauzme najbolju poziciju iz koje će moći da osvoji slobodu. Isprva neprijateljski nastrojen prema novom robu, vlasnik imanja će ubrzo otkriti manire, neobične veštine i talente koji će Kejlebu omogućiti veće privilegije.

Međutim, kako se bliži haos građanskog rata i promena društvene klime već počinje da se oseća u vazduhu, Kejlebova želja za slobodom postaje neizdrživa.

Nisu je umanjile ni srebrnina ni toplota ni udobnost u kojima „uživa” kućna posluga. Da bi skinuo okove, on će morati da navuče bokserske rukavice i udarcima prokrči svoj put ka slobodi...

Čarls Alverson dočarava u ovom delu privatni život robova, njihove patnje, ali i lukavštine kojima se služe kako bi izbegli zlu sudbinu. Živopisni likovi gotovo da su ispali iz današnjih najzanimljivijih filmskih ostvarenja koja tematizuju prilike na Američkom jugu krajem devetnaestog veka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 359 str.; 978-86-6457-057-2;