Kasta Metabarona 5-8

Alehandro Hodorovski (autor)

Kasta Metabarona 5-8

rasprodato

Ovaj serijal, jedan od najmarkantnijih u evropskom stripu u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, sadrži ukupno osam epizoda. Prve četiri su objavljene početkom jula, a serijal se sada zaokružuje drugim tomom. Pored četiri preostale epizode, ova knjiga sadrži i priču Kuća predaka koji osvetljava univerzum u kojem obitavaju Metabaroni – hodoverzum, kao i neke od želja i stremljenja samih autora. Tako se stiče kompletna slika o ovom klasiku devete umetnosti.
Lik Metabarona, savršenog ratnika, prvi put se pojavio 1981. u kultnom stripu Avanture Džona Difula Hodorovskog i Mebijusa, da bi deceniju kasnije, od 1992.

Hodorovski i Himenez započeli poseban serijal, porodičnu sagu o dinastiji Metabarona. Do 2003. kada je izašla knjiga o poslednjem, osmom, Metabaronu, serijal Kasta Metabarona privukao je pažnju i zaslužio najveća priznanja kako publike tako i kritike, a univerzum u kojem se ova spejs opera događa povezao se sa još nekoliko vrhunskih ostvarenja frankofonog stripa, serijalima Inkal i Tehnopape.


Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Beli Put; 2007; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 323 str.; 978-86-86577-24-5;