Kasta Metabarona 1-4

Alehandro Hodorovski (autor)

Kasta Metabarona 1-4

rasprodato

Kasta metabarona, delo možda i najpoznatijeg scenariste modernog evropskog stripa Alehandra Hodorovskog i argentinskog umetnika Huana Himeneza, spada među nekoliko ostvarenja koja su obeležila evropski strip u poslednjoj deceniji dvadesetog veka.
Lik metabarona, savršenog ratnika, prvi put se pojavio 1981. u kultnom stripu Avanture Džona Difula Hodorovskog i Mebijusa, da bi deceniju kasnije, od 1992. Hodorovski i Himenez započeli poseban serijal, porodičnu sagu o dinastiji metabarona.
Do 2003.

kada je izašla knjiga o poslednjem, osmom, metabaronu, serijal Kasta metabarona privukao je pažnju i zaslužio najveća priznanja kako publike tako i kritike, a univerzum u kojem se ova spejs opera događa povezao se sa još nekoliko vrhunskih ostvarenja frankofonog stripa, serijalima Inkal i Tehnopape.
Beli Put čitavu sagu o metabaronima objavljuje u dva toma. Prva knjiga sadrži albume 1–4. A pored preostala četiri, drugi tom će obuhvatiti i devetu knjigu Kuća predaka. U njoj se objašnjava univerzum u kojem se odvija priča o dinastiji Metabarona, uticaji i stremljenja samih autora i pruža se potpunija slika o jednom od modernih klasika devete umetnosti.


Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Beli Put; 2007; latinica; 28 cm; 256 str.; 978-86-86577-15-3;