knjizara.com
Kako voli Frenk Li

Dejvid Jun (autor)

Kako voli Frenk Li
rasprodato

Frenk Li je srednjoškolac iz Kalifornije, ali nikada se nije osećao baš sasvim kao Amerikanac. Njegovi roditelji, emigranti iz Koreje, očekuju od Frenka da poštuje tradiciju, a to podrazumeva i jedno vrlo važno pravilo – da se zabavlja samo s devojkama korejskog porekla.
Ali njegova osećanja zaokupi Brit, devojka iz škole koja – nije Korejka. Frenkova prijateljica Džoj Song je u istom problemu, i zna da njeni roditelji nikada nec´e prihvatiti njenog dečka kineskog porekla, pa ona i Frenk sklapaju pakt: pretvarac´e se da se zabavljaju kako bi kupili sebi slobodu.
Franku se či

ni da je lažno zabavljanje savršen plan, ali ubrzo počne da se pita da li je ikada zaista shvatio ljubav – ili samog sebe. Razapet između osećanja, predrasuda i porodičnih očekivanja, hoće li Frenk Li naučiti da voli?
Debitantski roman Dejvida Juna autentična je i duhovita priča sa drugačijim pogledom na prijateljstvo, odrastanje, porodicu, ali i na ozbiljnu temu rasizma. Frenkovo putešestvije prevazilazi korejsko-američki identitet i dotiče se univerzalnih iskustava.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Urban Reads; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 343 str.; 978-86-89565-86-7;