knjizara.com
Kako fudbal objašnjava svet
neobična teorija globalizacije

Frenklin Foer (autor)

Kako fudbal objašnjava svet
rasprodato

Od Brazila do Srbije, preko islamskog Irana, Italije, Španije i neizbežne Velike Britanije na čijem tlu je fudbal nastao, ova knjiga sve zainteresovane čitaoce i ljubitelje fudbala vodi na utakmicu koja je odavno prevazišla «najvažniju sporednu stvar na svetu». Tu su timovi poput Čelsija, Milana, Crvene zvezde, Barselone Vaska de Game, Totenhema ali i oni kojih se sećaju samo najstariji, poput jevrejskog kluba Hakoa, koji je nestao u nacističkim logorima. Tu su i le

gendarni huligani iz Srbije i Engleske, koji su uticali na politiku i urbanu kulturu Evrope, treneri koji su igru učinili uzbudljivijom od pravog rata, igrači koji su poznati na svim delovima planete, sudije koje u nekim zemljama imaju status filmskih zvezda, vlasnici klubova koji vode i svoje države. Ovo je knjiga koja pokazuje kako fudbal u sebi prelama probleme rasizma, nacionalizma, verskog fanatizma, sudar multinacionalnog i lokalnog kapitala, siromaštva i obespravljenosti prerastajući u fenomen koji je postao mnogo «više od igre».
Za naše čitaoce može da bude veoma interesantno kako drugi vide naš poseban i naročit doprinos fudbalu i svetskoj globalizaciji, za koji je odovojeno jedno čitavo poglavlje knjige.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fudbal
Ostali naslovi iz oblasti: Sport i hobi

Izdavač: Moć knjige; 2006; Broširani povez; latinica; 21 cm; 190 str.; 86-83509-85-0;