knjizara.com
Jedan u milion

Kristina Barnet (autor)

Jedan u milion
rasprodato

Džejk je dečak koji ima IQ veći od Ajnštajna i fotografsko pamćenje. Sam je za dve nedelje naučio da računa, a sa devet godina već je počeo da radi na sopstvenoj teoriji u astrofizici, za koju su stručnjaci verovali da ga jednog dana može dovesti do Nobelove nagrade.
Ipak, nije sve išlo tako lako: kada je imao dve godine, ustanovljeno je da je autističan. Najbolji stručnjaci radili su sa njim, ali taj rad nije davao rezultate. Na kraju se potpuno povukao u sebe i prestao da govori. Uprkos protivljenju svog muža i lekara, Džejkova majka Kristina rešila je da ga izvuče iz tog sistema. Osećala je da mož

e da pomogne svom detetu i da je pravi pristup malo drugačiji – umesto da se koncentriše na ono što njeno dete ne može da uradi, zašto se ne usredsredi na ono što mu ide od ruke? Uz ovu jednostavnu filozofiju, Kristin je pomogla sinu da pobedi statistiku koja nije išla u njegovu korist.
Ovo je priča o jedinstvenoj vezi, kakva postoji samo između majke i deteta. Snaga koju dete može da probudi u majci neverovatna je i inspirativna, i lako će se preneti i na druge. Memoari ove hrabre žene dotakli su mnoga srca, a dodirnuće i vaše.
Priča o snazi bezuslovne ljubavi jedne majke.
Ako podstaknete unutrašnju iskru u detetu, uvek će mu osvetljavati put do nezamislivih visina.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 228 str.; 978-86-10-00512-7;