knjizara.com
Izuzetno glasno & neverovatno blizu

Džonatan Safran For (autor)

Izuzetno glasno & neverovatno blizu
rasprodato

Oskar je devetogodišnji dečak, samoproklamovani pacifista, svirač na dairama, pronalazač, poštovalac Stivena Hokinga... U vazi u plakaru, posle očeve smrti 11. septembra, Oskar pronalazi ključ... Siguran je da je ključ pripadao njegovom ocu, ali koju od 162 miliona brava u Njujorku on otvara i može li Oskar, kada to otkrije, saznati nešto više o svom ocu koga je tako prerano izgubio?

Na svom putu traganja, ovaj mali amaterski detektiv otkriva tajne prijatelja i potpunih stranaca, ali i porodičnu misteriju koja se proteže pedeset godina unazad.

Ovo j

e roman o ljubavi, prijateljstvu i, pre svega, o gubicima, potresan i duhovit do suza, izuzetno originalno komponovan, bogato i neobično ilustrovan, sa pojedinim stranicama ili sa premalo ili sa previše teksta koji je štampan jedan preko drugog do nečitljivosti.

Po ovom romanu 2011. godine snimljena je istoimena američka filmska drama u kojoj, među ostalima, igraju Tom Henks, Sandra Bulok, Džon Gudman...

„Ozbiljan, duhovit, a opet razorno bolan.“
Herald

„Spektakularan - izuzetno duhovit, lingvistički briljantan i povremeno veoma dirljiv.“
Observer

„Mudar, duhovit, nepodnošljivo tužan, putuje nebom kao kometa novog stoleća najavljujući velike događaje u asteroidnom pojasu fikcije“
Financial Times

„Zapanjujući... Razarajući vrhunac. Delo nedostižnog talenta.“
Independent

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 348 str.; 978-86-6145-189-8;