Istraga (Dela 1)

Đorđe Ocić (autor)

Istraga (Dela 1)

935 din

Stara cena: 1100 din

U korpu

Za svoj prvi roman Istraga Ocić je dobio nagradu „Miloš Crnjanski”. U senci kriminalnog zapleta pisac se u ovom romanu bavi složenim psihološkim analizama i otvara temu savršenog zločina, koji će biti čest motiv i njegovih kasnijih romana.
„Ta osnova kriminalističkog romana, u kojoj se naziru najpre obrisi a posle i jasne crte bračnog trougla, poslužila je Ociću kao mogućnost da napiše knjigu tananih analiza i spretnih snimaka određenih stanja i raspoloženja.


Predrag Protić
„Reč je o zanimljivo ispričanoj, dobro komponovanoj, logično vođenoj, sadržinski sočnoj i jezički korektnoj knjizi, o prozi reljefnih likova, uzbudljivih situacija i oštroumnih uočavanja. Privid kriminalističke priče – sastavljene od dramaturški iznijansiranih duela između istražnog sudije, koji ima ulogu narativnog subjekta, i, s druge strane, naučnika i uglednog građanina Marka Vitasa, osumnjičenog zato što mu je žena na zagonetan način nestala (zbog „savršenog zločina“, kako će, poučen oštroumljem svog prethodnika iz Zločina i kazne, formulisati istražitelj) – nosi zanimljivu, postupno otvaranu, uverljivu, psihološki zasnovanu, nausiljeno, ali uspešno intelektualno osvetljenu istoriju jedne savremene porodice.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Službeni glasnik:Srpska književna zadruga; 2012; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 189 str.; 978-86-519-1091-6;