Istorija Japana

iz Kodanšine ilustrovane Enciklopedije Japana

Istorija Japana

rasprodato

Ova knjiga predstavlja kompilaciju odeljaka iz oblasti Japanska istorija, Kodanšine Enciklopedije Japana. Pri sastavljanju ove enciklopedije bilo je potrebno više od tri godine kako bi se uobličio sadržaj, okupili saradnici i izabrao odgovarajući stil, a trebalo je gotovo deset godina koordinacije i usklađivanja autora dok se nije završio rad na oblasti Japanska istorija.
Tekst su napisali Piter Blid, J. Edvard Kider Junior, Takeući Rizo, G. Kameron Hurst, Šinoda Minoru, Martin Kolkat, DŽardžis Elisonas, DŽon Hol, Marius DŽansen, Piter Dus i Piter Frost ugledni naučnici i najbolji poznavaoci istorije Japana.


Premda je reč o sažetoj istoriji Japana tekst knjige je zasnovan na rezultatima obimnih istraživanja u Japanu i drugim zemljama.
Dvojezično izdanje Istorije Japana, na srpskom i japanskom jeziku, daje mogućnost čitaocu da uživa u poređenju japanskog i srpskog teksta. Verujemo da će čitaocima, a posebno studentima japanskog jezika i japanskim studentima srpskog jezika, Istorija Japana biti od velike pomoći bar kao osnovni izvor podataka o opštoj istoriji Japana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija , Japan
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2008; ćirilica; 23 cm; 220 str.; 978-86-17-15867-3;