Istinite laži

priče o urbanim legendama

Istinite laži

rasprodato

Antologija priča savremenih domaćih pisaca na temu urbanih legendi: Zoran Ćirić, Ilija Bakić, Jovan Ristić, Dejan Ognjanović, Marijan Cvetanović, Nikola Petrović, Adrijan Sarajlija, Oto Oltvanji, Petar Petrović, Milivoj Anđelković, Marko Pišev, Darko Tuševljaković, Vesna Ilić, Spomenka Stefanović Pululu, Goran Skrobonja, Aleksandar Žiljak, Ivana Milaković, Vladimir i Miroslav Lazović, Zoran Pešić Sigma, Ivan Nešić, Dejan Mujanović

Ilija Bakić
KULA U RUŽI VETROVA
Na arheološkom nalazištu Kula kod Vršca, pripadnici jedne humanoidne rase proučavaju prošlost ljudske civilizacije, koja je iščezla u davnašnjoj katastrofi.

Vremenske struje se ukrštaju, a bez živih svedoka koji bi mogli da pričaju, činjenice i legende se mešaju, idući ruku pod ruku.

Darko Tuševljaković
DOK NE DOĐU ŠEJTANI
Stari školski drugovi okupljaju se u restoranu kod Zenice, godinama posle završetka rata u Bosni. Od petorice prijatelja jednog više nema, a iz rupa u slagalici vrebaju šejtani.

Adrijan Sarajlija
ABRAKADABRA
Gastarbajter se priseća najstrašnije uspomene iz bosanskog rata. To je prokletstvo koje vreba u dubinama veštačkog jezera na Drini, a koje je pohodilo i neimare zvorničke hidroelektrane.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Paladin; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 394 str.; 978-86-87701-04-5;