knjizara.com
Ispovednik

Danijel Silva (autor)

Ispovednik
rasprodato

Autor koga The Washington Post svrstava „među najbolje mlade američke pisce špijunskih romana“ napisao je zapanjujući triler o jednoj davnoj i jednoj ovovremenoj izdaji.
 
Minhen: Pisac Bendžamin Stern u svom stanu zatiče muškarca koji prelistava njegove beleške i pita ga: „Ko ste, do đavola, vi?“ Umesto da mu odgovori, muškarac ga ubija. Dok Stern leži u samrtničkom ropcu, ubica mrmlja nekoliko latinskih reči, uzima piščeve papire i odlazi.
Venecija: Restaurator umetničkih slika Gabrijel Alon pažljivo nanosi malo boje na Belinijevo delo, a zatim ugleda dečaka koji mu donosi parče papira. Zna je da je reč o Sternu. Oni će hteti da on odmah ode. Uzdahnuvši, agent Mosada zavr

šava posao i pakuje četkice.
Vatikan: Papa poznat kao Pavle Sedmi – „Papa Slučajni“, kako ga nazivaju njegovi protivnici – šeta po vrtu i razmišlja o onome što zna i neprijateljima koje će steći. Verovao je da razume zašto ga je Bog odabrao za ovaj posao, ali očekuje ga težak i izuzetno opasan put. Ako uspe, Crkvu će iz temelja preinačiti. Ako ne uspe, možda će uništiti i nju – i sebe.
Narednih nedelja će se putevi svih ovih muškaraca ukrstiti na tragu davno zakopanih tajni i nezamislivih dela što će svakog od njih zauvek promeniti. Smutnja će zavladati njihovim životima, smrt ih vrebati, a na sve će pasti senka Ispovednika.
Prepuno raskošnih likova, izuzetno ispripovedano, zamršene radnje koja obiluje iznenađenjima i žestinom, ovo je neobično snažno delo novog majstora žanra.
 
„Ispovednik je do sada najbolji Silvin roman.“
           The Denver Post

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; latinica; 20 cm; 352 str.; 978-86-7436-694-3;