knjizara.com
Iron Maiden - u znaku zveri

Branko Rogošić (autor)

Iron Maiden - u znaku zveri
rasprodato

Čast da otvori prvo kolo prve domaće metal biblioteke pripalo je, sasvim logično, grupi IRON MAIDEN. U ovoj fascinantnoj knjizi, na skoro 200 B5 strana (veći format, kao školski udžbenik) naćićete baš sve što ste želeli da saznate o najboljem heavy metal bendu svih vremena.
Autor knjige Branko Rogošić prati rad benda od 1980. do današnjih dana. Trudeći se da zadrži nepristrasan pristup (mada je to bilo teško) Rogošić na analitički način istražuje fenomen Iron Maidena, koristeći podatke iz svoje "Maiden arhive" koju je prikupljao tokom proteklih 26 godina.
Knjiga prati razvo

j Maidena od ranih 70-ih i Harris-ovih klinačkih bendova GYPSY"S KISS i SMILER, preko "zlatne ere" pa sve do aktuelnog albuma "A Matter Of Life And Death". Poseban akcenat je stavljen na ranu fazu koja je najmanje poznata većini današnjih Maiden fanova. Detaljno su opisane solo karijere trećeg i četvrtog Maiden pevaca (Di"Anna i Dickinsona), kao i svih ostalih članova (a bilo ih je čak 24!!!). U delu knjige "Maiden Serbia" detaljno su opisane sva tri gostovanja IRON MAIDEN u Srbiji, kao i njihov uticaj na nastanak i razvoj domaće metal cene. Pored kompletne diskografije i Song-by-Song recenzija svih studijskih albuma, čitaoci knjige imaće priliku da otkriju koji su filmovi, knjige, pesme i istorijski dogadaji inspirisali Harrisa i drugove da stvore svoje najveće hitove. Knjiga "U znaku zveri" je bogato ilustrovana sa preko 200 retkih i manje poznatih fotografija i predstavlja najkompletniju do sada objavljenu Maiden biografiju u svetskim okvirima. Iz sadržaja:
* Ko su, šta danas rade i kako izgledaju svi bivši Maiden članovi
* Portreti bitnih ljudi koji su učestvovali u stvaranju Maiden mita (menadžeri, izdavači, crtači...)
* Kako je nastao Eddie i sve njegove inkarnacije
* Ko je "tajni" gitarista koga ne pominje gotovo nijedna Maiden biografija
* Male prevare i razobličavanje medijskih manipulacija
* Najvažniji koncerti i manje poznate anegdote
* Inserti iz Maiden spotova
* Maiden strip
* Ko je uradio prvi intervju, a ko napisao prvu Maiden recenziju na nasim prostorima
* Ko su bili prvi Maiden fanovi u Srbiji i šta danas rade
* I još mnogo, mnogo toga...
Knjiga je štampana u ograničenom tiražu od svega 666 komada - zato požurite i obezbedite svoj primerak ove fascinantne knjige koja predstavlja pravu riznicu podataka o najboljem heavy metal bendu svih vremena.


Ostali naslovi iz oblasti: Knjige o muzici

Izdavač: ROCK EXPRESS d.o.o.; 2006; latinica; 24 cm; 184 str.; 86-86097-02-2;