knjizara.com
Irbis

Aleksandar Žiljak (autor)

Irbis
559 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Ostavite svaku nadu, vi koji ste mislili da će biti bolje! Zaboravite čovečnost, pravdu, blagostanje! Kapitalizam vlada! U bliskoj budućnosti, šačica bogatih ima sve. Milijarde preostalih dave se u bedi. Ljudski život ne vredi ništa, civilizacija se raspada, svetom hara ludilo raspojasane moći.
Glavni junak, odbegli vojnik u telu snežnog leoparda - irbisa, sklapa prinudni savez sa svrgnutom gangsterskom kraljevnom. Na putova

nju fantazmagoričnom Hrvatskom - čijim miniranim šumama i gorama kruže bizarne zveri, nano-dvojnici Brus Lija i razularene bande, borbeni kiborzi i visokotehnološki plaćenici, snage Ujedinjenih Naroda te klonovi ozloglašenog terorista - njih su dvoje uvučeni u konačni udar na moćnike, s ciljem da uspostave nov, pravedniji svet.
Prožet žestokom akcijom i svetogrdnim humorom, roman Irbis Aleksandra Žiljka, jednog od najboljih hrvatskih pisaca spekulativne proze u zadnjih dvadeset godina, neraskidivo se naslanja na današnje političke i ekonomske trendove, dovodeći ih do krajnosti u kojoj tek radikalni revolucionarni čin budi nadu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Čarobna knjiga; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 176 str.; 978-86-7702-329-4;